Hoe werkt het?

Naast de verschillende mogelijkheden die er zijn om uw ideale woning te ontwerpen, kan ook de manier waarop het ontwikkelproces samen met u wordt vormgegeven, variƫren. U kunt grofweg op drie manieren deelnemen aan de planontwikkeling:

Opdrachtgever

U wordt opdrachtgever. Het gebouw wordt (binnen de kaders van het plan) in samenspraak met de overige deelnemers uitgewerkt. Het ontwerp van uw woning bepaalt u zelf. De planontwikkeling wordt in een open planproces tot en met oplevering verzorgd. U financiert zelf de voorbereidingskosten. De ontwikkelaar en architect zijn dienstverlenend.

Medeopdrachtgever

U bent samen met de ontwikkelaar opdrachtgever. De ontwikkelaar ontwikkelt het gebouw verder uit, in overleg met u en de overige toekomstige bewoners. U hebt veel invloed op het ontwerp van uw eigen woning. De voorbereidingskosten worden voor 50% door u en voor 50% door de ontwikkelaar gefinancierd.

Reservering/optie

U wilt graag een woning kopen, maar wilt zich nog niet volledig binden. Door een reserveringsovereenkomst te tekenen en een reserveringsvergoeding te betalen heeft u, na de afronding van het ontwerp, een eerste recht van koop. U kiest een woningtype. Bij de uitwerking van het plan houden wij door middel van individuele opties rekening met uw persoonlijke wensen.